5 geheimen om meer leads en klanten te krijgen

Je hebt niet voor niets in een professionele, representatieve en aantrekkelijke website geïnvesteerd: je wil zo veel mogelijk leads genereren...

Je hebt niet voor niets in een professionele, representatieve en aantrekkelijke website geïnvesteerd: je wil zo veel mogelijk leads genereren met jouw online visitekaartje. Ben je nog niet tevreden over het aantal leads dat je met jouw website binnenhaalt? Lees dan snel verder, want in dit artikel delen we vijf geheimen om meer leads en klanten te krijgen.

Weet wie je potentiële klanten zijn

Wat voor mensen komen er op jouw website? Waar zijn deze mensen naar op zoek? Wat zijn hun koopmotieven? Hoe kun je hen overtuigen tot actie over te gaan? Als je weet wie jouw potentiële klanten zijn, kun je hen veel beter overtuigen om daadwerkelijk klant te worden van jouw bedrijf. Probeer zo veel mogelijk informatie over jouw primaire doelgroep te verzamelen en gebruik deze info om leads te genereren.

Optimaliseer je website

Je wil zo veel mogelijk leads genereren met jouw website. Dit is alleen mogelijk als jouw website optimaal in elkaar zit. Werkt het bestelformulier van je website niet zo goed? Dan heeft dit zeker invloed op het conversiepercentage. Ontbreekt er belangrijke informatie op je site? Dan heeft dit ook een negatieve invloed op het aantal leads dat je genereert. Optimaliseer je website en er is daadwerkelijk ruimte om zo veel mogelijk leads te genereren.

Weet wanneer mensen je site verlaten

Wanneer kiezen de bezoekers van jouw website ervoor om je site weg te klikken? Het is erg belangrijk om dit te weten. Als je weet wanneer de bezoekers van jouw website je site verlaten, weet je namelijk welke pagina niet goed in elkaar zit. Oftewel, welke pagina een optimale leadgeneratie in de weg zit. Pas deze pagina aan en je hebt beduidend minder mensen die jouw website weg klikken. Met een beetje geluk leidt dit tot meer leads.

Tip: je kunt een exit pop-up op je website zetten. Deze pop-up verschijnt als de bezoeker jouw site weg wil klikken. Het is een laatste mogelijkheid om van een gewone bezoeker een waardevolle lead te maken.

Kies voor een responsive website

Een responsive website wordt goed getoond op alle soorten apparaten. Denk hierbij aan computers en laptops, maar ook aan tablets en alle soorten smartphones. Steeds meer mensen gebruiken hun tablet of smartphone om jouw website bezoeken. Als je website niet goed getoond wordt op deze apparaten, loop je veel leads mis. Tover jouw standaard website om in een responsive website en je verzamelt beduidend meer leads.

Maak een koppeling met social media

Tot slot raden wij je aan om jouw website te koppelen met je social media kanalen. Dit doe je door jouw website op je social media kanalen te promoten en andersom. Koppel je jouw website met je social media kanalen, dan haal je beduidend meer leads binnen. En dit zonder dat je hier enige moeite voor hoeft te doen, want de koppeling tussen je site en je social media kanalen is in een mum van tijd gemaakt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.