Een sterk merk? Start met employer branding

Er zijn tienduizenden bedrijven in Nederland. Sommige bedrijven zijn erg succesvol, andere bedrijven doen het minder goed. De meest succesvolle...

Er zijn tienduizenden bedrijven in Nederland. Sommige bedrijven zijn erg succesvol, andere bedrijven doen het minder goed. De meest succesvolle bedrijven hebben niet alleen een goede business, maar hebben echt een sterk merk. Ze hebben een grote naamsbekendheid, een goede reputatie en zijn bijna niet kapot te maken. Wil jij jouw succesvolle bedrijf naar een hoger niveau tillen, door hier een sterk merk van te maken? Start dan met employer branding.

In dit artikel lees je meer over employer branding. Zo lees je niet alleen wat employer branding is, maar ook welke voordelen dit met zich meebrengt. Tot slot vertellen we hoe je kunt starten met employer branding, zodat je jouw doodgewone bedrijf om kunt toveren in een krachtig merk.

Wat is employer branding?

Employer branding heeft te maken met de reputatie van een bedrijf als werkgever. Ondernemers die actief bezig zijn met employer branding, willen dat hun bedrijf een goed imago krijgt als werkgever. Het doel van employer branding is het werven van nieuw talent, dat jouw bedrijf echt kan laten groeien. Bovendien richt employer branding zich op het creëren van engagement bij huidige medewerkers.

Met employer branding zet je jouw bedrijf op de kaart. Niet alleen als bedrijf dat leuke producten verkoopt of goede diensten aanbiedt, maar als goede en aantrekkelijke werkgever.

De voordelen van employer branding

Steeds meer ondernemers houden zich actief bezig met employer branding. Niet voor niets, want employer branding brengt diverse voordelen met zich mee. We onderscheiden interne voordelen en externe voordelen.

De interne voordelen van employer branding, zijn de volgende:

  • Met employer branding creëer je engagement onder je werknemers.
  • Met employer branding creëer je motivatie onder je werknemers.
  • Met employer branding worden de directe wervingskosten beduidend lager. Dit komt omdat nieuw talent vanzelf naar jouw bedrijf toe komt, zonder dat je ze actief hoeft te werven.

De externe voordelen van employer branding, zijn de volgende:

  • Met employer branding werf je nieuwe medewerkers. Dit zijn niet zomaar arbeidskrachten, maar echte talenten.
  • Met employer branding versterk je jouw corporate merk.
  • Met employer branding krijg je sollicitaties van hogere kwaliteit.

Zoals je ziet, heeft employer branding vele voordelen op de korte én lange termijn. Het is dan ook niet zo vreemd dat meer en meer ondernemers zich in employer branding gaan verdiepen.

Employer branding met Revaio

Wil jij van bovenstaande voordelen profiteren? Dan kan Revaio je helpen. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in employer branding. We kunnen ook jou helpen om je bedrijf om te toveren in een sterk merk, waar al het talent in Nederland dolgraag wil werken. Wil je meer weten over employer branding of wil je direct een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.