Vimexx

Meer dan 21.000 conversies met een gemiddelde kost van €0,80 per aankoop

Lees meer

Verkozen tot beste hostingprovider

Analyse en strategiebepaling

Volledige digital marketing

1. Omschrijving case

Vimexx is één van de grootste hostingproviders van de Benelux. Met meer dan 40.000 klanten en een beoordeling van 4,8 op 5 staat Vimexx stevig in de markt. Het aanbod reikt van domeinnamen tot webhosting met een top prijs/kwaliteit!

Snapchat campagne digital marketing

2. Briefing case

Vimexx had bij het eerste contact al een groot marktaandeel, maar dit vooral organisch via SEO en via mond-tot-mond reclame. Ze zochten een geïntegreerde strategie en een gedegen marketingplan met implementatie. Zo gezegd, zo gedaan.

Brand archetype bepalen Vimexx

3. Werkzaamheden

Starten doen we met een analyse van de huidige situatie: een scan van de website, het klantenpaneel, Google Analytics met de rankings, Google Ads en social media (Facebook, Instagram, Youtube en Twitter).

Na de eerste analyse stellen we verbeterpunten op en een Plan van Aanpak. Zo kijken we welke media we ons op gaan richten. Influencer marketing in combinatie met Facebook en Instagram bleek een geschikte oplossing.

Nadien startten we met een digitale strategie. Aan de hand van bezoekers- en geanonimiseerde klantendata stellen we een persona of ideale doelgroeppersoon op. We analyseren hoe een bezoeker klant wordt aan de hand van de Moderne Customer Journey en hoe we deze klantreis kunnen optimaliseren.

We bepalen een archetype waarbij we de communicatie intern als extern gaan stroomlijnen. Uiteindelijk stelden we een Facebook- en Google Ads structuur op om van bezoekers klanten te maken.

Na de strategie kunt uiteindelijk de marketingfase. We begonnen met een conversiefunnel in Facebook. Met als doel bezoekers mee te nemen in onze Vimexx-reis zodat ze zich kunnen aansluiten bij de Vimexx-familie. Dit zetten we volledig op, van campagnes tot conversiedoelen en de Facebook-Pixel.

We optimaliseerde Google Ads aan de hand van data en onze nieuwe structuur aan de hand van het See-Think-Do-Care model). Dit gaf onderstaande resultaten.

Advertentie Vimexx Google Ads

4. Behaalde KPI's

Onze oorspronkelijke doelstellingen behaalden we ruimschoots. Sinds de lancering van de Facebook campagnes, bereikten we meer dan 14 miljoen Nederlanders en Vlamingen. Meer dan 21.000 conversies of aankopen realiseerden we met een gemiddelde CPA of kost per conversie van €0,80 per aankoop.

Daarnaast kwamen er 2000 fans bij op de Vimexx Facebook-pagina. Soortgelijke resultaten werken we nu naartoe in Google Ads. Het ziet er alleszins veelbelovend uit!

Facebook campagne 'Snelle webhosting'

Nood aan een actiegericht marketingplan met uitvoering?

Wij denken graag mee hoe we van bezoekers trouwe klanten maken.

Offerte aanvragen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.