Bonomi Koffie Nederland

Ontwikkeling Woocommerce website & digital marketing

Lees meer

Zeer snelle WordPress website met oog op meer verkopen

Opbouw klanten- en leverancierscontacten

Opzet digitale marketingkanalen

1. Omschrijving case

Bonomi Koffie Nederland is een eigen opgezet merk van Revaio BV. Onze ambitie was een premium koffiemerk uit Italië lanceren dat menig Nederlanders zou overtuigen te kiezen voor deze kwaliteitsbonen. Bonomi Italië vindt zijn oorsprong in 1886 en is daarna één van de oudste koffiebranderijen met hun eigen traditie.

2. Briefing case

Met ons eigen merk hadden we carte blanke, maar we hadden 3 prioriteiten. Ten eerste de markt verkennen en onszelf positioneren als premium koffiemerk. Ten tweede de lancering van een zeer snelle webshop met urgency waardoor een bezoeker de nood voelt om koffie te kopen. Ten derde het opzetten van digital marketing om bezoekers om te zetten in klanten.

3. Werkzaamheden

In de eerste plaats verkenden we de markt, concurrenten en trends. Tegen welke spelers kunnen we als beginnend koffiemerk opboksen en hoe maken we ons verdienmodel rendabel?

Na een grondige analyse konden we deze data verwerken in een digitale strategie. Wat is de klantreis van dit type klant en via welk brand archetype communiceren we op een duidelijke en transparante manier naar bezoekers, prospects en klanten?

Als volgt het opzetten van de Woocommerce website. We gebruikten de nieuwste technieken en de beste hosting om de webshop razendsnel te laten draaien en zo geen bezoekers te verliezen. Daarnaast zetten we in op conversiegerichte technieken. Denk aan een countdown klok tot een wachtlijst of het aantal items in stock tonen. Ook kleuren zetten we gericht in om bezoekers om te zetten in klanten.

Om de webshop verder te automatiseren, implementeren we een API om een directe koppeling met onze fullfillment partner te maken. Zo kwamen alle bestellingen automatisch bij de klant terecht en moesten wij ons enkel bezig houden met de support en marketing.

Als laatste zetten we enkele social mediakanalen op om gericht bezoekers aan te trekken. We kiezen hiervoor voor een pull methode waardoor bezoekers naar ons getrokken worden en ze niet op een storende manier geduwd worden in onze richting. Eerlijke marketing is hierbij onze core waarbij de klant overtuigd moet zijn voor aankoop.

4. Behaalde KPI's

Ondertussen is Bonomi Koffie een begrip geworden in bepaalde delen van Nederland. Dat is ook te merken aan de 9,2 op 10 op basis van 27 echte klanten. Onze doelstelling was voornamelijk om bekend te worden op vlak van Premium koffie en dat is bij deze ook gelukt.

Een nieuwe website, webshop of platform nodig?

Wij kijken naar de mogelijkheden om jouw dromen te realiseren.

Offerte aanvragen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.