Facebook pagina’s versus Facebook groepen

Je kunt Facebook op diverse manieren inzetten om jouw bedrijf te promoten. Ten eerste kun je ervoor kiezen een Facebook...

Je kunt Facebook op diverse manieren inzetten om jouw bedrijf te promoten. Ten eerste kun je ervoor kiezen een Facebook pagina aan te maken voor jouw bedrijf. Daarnaast kun je een Facebook groep starten om jouw bedrijf op de kaart te zetten. Wat is het beste? Dat is afhankelijk van jouw doelstellingen.

In dit artikel lees je meer over Facebook pagina’s en Facebook groepen. Door onderstaande informatie door te lezen, kom je er vanzelf achter welke inzet van Facebook het beste bij jou en jouw bedrijf past. Nu kun je direct starten met het promoten van jouw bedrijf door een Facebook pagina of een Facebook groep aan te maken.

Facebook pagina’s

Een Facebook pagina is een soort profielpagina voor je bedrijf. Je kunt deze pagina gebruiken om je doelgroep kennis te laten maken met je bedrijf, maar ook om berichten te delen over je producten en diensten. Verder kun je jouw pagina op Facebook ook gebruiken om in contact te komen met je doelgroep, ofwel online interactie.

Voordelen:

  • Iedereen kan jouw Facebookpagina ‘liken’. Er is geen limiet aan het aantal volgers.
  • Je kunt allerlei berichten plaatsen op je pagina. Denk hierbij aan informatieve artikelen, maar ook aan grappige foto’s.
  • Je kunt jouw Facebookpagina promoten door advertenties te plaatsen op Facebook.
  • Je kunt precies zien welke berichten wel en niet goed hebben gescoord bij je doelgroep.
  • Je kunt jouw pagina gemakkelijk beheren met een speciale app van Facebook.

Nadelen:

  • Een Facebookpagina is toegankelijk voor iedereen. Dit kan het lastig maken om jouw pagina goed te monitoren.
  • De communicatie tussen volgers onderling is lastiger.

Facebook groepen

Een Facebook groep is een soort forum. Dit forum wordt gebruikt door een groep mensen met een gemeenschappelijke interesse. Zij gebruiken het forum om met elkaar te communiceren. Een Facebook groep kan openbaar zijn, maar ook besloten. Je kunt jouw Facebook groep zelfs geheim maken, zodat deze enkel zichtbaar is voor de leden van de groep.

Je gebruikt een Facebook groep om te communiceren met een kleiner aantal mensen. De leden van jouw groep kunnen ook met elkaar communiceren. Zij kunnen ook berichten plaatsen in jouw Facebook groep. Bij een Facebook pagina plaats je zelf berichten, in een Facebook groep is er meer interactie.

Voordelen:

  • Je kunt jouw groep afschermen en zelfs onzichtbaar maken voor niet-leden. Een Facebook groep biedt dan ook meer privacy dan een openbare Facebookpagina.
  • Je kunt zelf bepalen wie er wel en geen lid mogen worden van jouw groep. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je de mensen die lid willen worden, eerst handmatig moet keuren.
  • Er zijn meer mogelijkheden tot communicatie. Zo kunnen alle leden van de groep berichten plaatsen. Ook is het mogelijk om groepschats te starten met meerdere leden, gezamenlijke documenten op te slaan en foto’s uploaden naar gezamenlijke albums.

Nadelen:

  • Een Facebook groep heeft geen statistieken.
  • Een Facebookpagina is beter vindbaar dan een Facebook groep.
  • Als beheerder van een Facebook groep ben je niet anoniem. Je plaatst berichten met je eigen naam, niet vanuit naam van de groep
  • Het internetadres van een Facebook groep is complexer dan het internetadres van een Facebookpagina. Dit maakt de url lastiger om te onthouden.
  • De functies van een grote groep (5000+ leden) zijn beperkt.

Een Facebook pagina of Facebook groep?

Wat past het beste bij jou en jouw bedrijf: een Facebook pagina of een Facebook groep? Dat is helemaal afhankelijk van wat je met jouw inzet van Facebook wil bereiken. Wil je jouw bedrijf promoten? Dan kun je het beste een Facebookpagina opzetten. Wil je actief communiceren met een kleinere groep mensen? Dan is het starten van een Facebook groep iets voor jou. Weeg bovenstaande voor- en nadelen tegen elkaar op en je komt er vanzelf achter welke inzet van Facebook het beste bij jou en jouw bedrijf past.

Heb je hulp nodig met de inzet van Facebook? Neem dan contact met ons op. Of je nu een Facebookpagina of een Facebook groep op wil zetten: Revaio staat voor je klaar.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.