Social media inzetten voor jouw bedrijf: do’s en don’ts

Steeds meer bedrijven zijn actief op social media. Zij gebruiken social media netwerken als Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn om...

Steeds meer bedrijven zijn actief op social media. Zij gebruiken social media netwerken als Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn om hun producten en/of diensten te promoten. Ook jij kunt je bedrijf op de kaart zetten op social media. Heb je geen idee hoe je dit moet doen? Lees dan snel verder, want in dit artikel beschrijven we de belangrijkste do’s en don’ts om social media in te zetten voor jouw bedrijf.

Social media inzetten: do’s

Het zakelijk inzetten van social media lijkt misschien lastig, maar in feite is dit helemaal niet zo moeilijk. Met onderstaande do’s kom je al een heel eind.

  • Maak een plan. Wie is je doelgroep? Wat wil je bereiken met jouw aanwezigheid op social media? Welke netwerken wil je gebruiken om je bedrijf te promoten? En wat is je budget? Dit soort vragen beantwoord je allemaal in jouw social media plan.
  • Maak een contentplan. Bovenstaand plan focust zich op de inzet van social media in het algemeen. In je contentplan focus je je op de content die je wil delen op social media. Bepaal niet alleen wat voor content je wil delen, maar ook hoe vaak je dit wil doen, met welk doel en ga zo maar door.
  • Plan je posts. Door jouw posts vooruit te plannen, hoef je niet ieder moment van de dag met social media bezig te zijn. Dit biedt rust en regelmaat. Er zijn diverse tools die je kunt gebruiken om jouw social media posts in te plannen, waaronder Hootsuite.
  • Wees consistent. Post regelmatig en zorg voor herkenbaarheid. Geef iedere post bijvoorbeeld dezelfde huisstijl.
  • Zorg voor interactie. Je wil niet alleen likes, maar je wil ook reacties. Hoe meer reacties je krijgt op je bericht, des te groter het bereik van deze post is. Door een vraag te stellen in je post, kun je reacties en dus een groot bereik uitlokken.

Social media inzetten: don’ts

Bovenstaande tips helpen je social media op de juiste manier in te zetten om jouw bedrijf te promoten. Er zijn enkel ook dingen die een negatieve invloed hebben op jouw social media inzet. Deze don’ts worden hieronder kort opgesomd.

  • Je op alle social media netwerken focussen. Je bent ontzettend veel tijd kwijt als je op ieder mogelijk social media netwerk aanwezig wil zijn met jouw bedrijf. Focus je niet op kwantiteit, maar op kwaliteit. Kies liever enkele social media netwerken om je op te focussen en zorg hier voor een goede aanwezigheid, waar je veel uit kunt halen.
  • Spammen. Je kunt best meerdere posts plaatsen per dag, maar dan moeten deze posts wel interessant zijn. Heb je niet zo veel interessante content om te delen? Gebruik social media dan liever met mate, want spammen zorgt voor irritatie.
  • Social media alleen gebruiken om je bedrijf te promoten. Je gebruikt social media om relevante, waardevolle en interessante content te delen. Je mag best een CTA in je post zetten, maar het is een absolute don’t om jouw social media kanalen alleen te gebruiken om je bedrijf te promoten.
  • Slechte kwaliteit delen. Een post moet altijd goed zijn. Slechte posts, bijvoorbeeld met spelfouten, krijgen vaak veel negatieve reacties. Bovendien worden fouten lang onthouden door je doelgroep.

Social media inzetten met een professional

Bovenstaande do’s en don’ts helpen je de diverse social media kanalen effectief in te zetten voor jouw bedrijf. Vind je het toch nog lastig om op de juiste manier aanwezig te zijn op social media? Raadpleeg dan een expert om je te ondersteunen. Revaio helpt je graag jouw bedrijf op de kaart te zetten met een of meerdere social media kanalen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.