Verken de Wereld van AI Prompts: Een Venster naar Creatieve Marketing
AI (Artificial Intelligence) is niet meer weg te denken uit de hedendaagse technologische landschap.
Je hebt niet voor niets een website opgezet. Met jouw site wil je een bepaald doel bereiken. Je wil bijvoorbeeld...
Je hebt niet voor niets een website opgezet. Met jouw site wil je een bepaald doel bereiken. Je wil bijvoorbeeld producten verkopen, je wil dat mensen informatiepakketten aanvragen of je wil zo veel mogelijk offertes versturen. Hoe meer producten je verkoopt, informatiepakketten je verstuurt en offertes je kunt aanbieden, des te meer je uit jouw site haalt.
Het conversiepercentage van je site geeft aan in hoeverre je jouw doel bereikt. Dit percentage geeft namelijk aan hoeveel bezoekers van je website daadwerkelijk in actie komen. Stel, je hebt een webwinkel en wil zo veel mogelijk producten verkopen. Het conversiepercentage van je webwinkel is 1,9 procent. Dit betekent dat 1,9 procent van jouw websitebezoekers daadwerkelijk een bestelling plaatst.
Vind jij het conversiepercentage van je site te laag? Dan kun je enkele maatregelen nemen om dit percentage te verhogen. Je gaat actief aan de slag met conversie optimalisatie. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel. Op deze pagina geven we acht effectieve conversie optimalisatie tips.
Iedere pagina op jouw website heeft een bepaald doel. Je maakt dit doel duidelijk met een krachtige en aantrekkelijke CTA (Call To Action). Een CTA kan de bezoeker van jouw website een duwtje in de rug geven om in actie te komen. Met een goede CTA kan jouw conversiepercentage flink stijgen, zonder dat je hier een grote aanpassing voor hoeft te doen.
Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone of tablet om een website te bezoeken. Wordt jouw website niet goed weergegeven op deze mobiele apparaten? Dan loop je veel conversie mis. Is je website nog niet mobiel vriendelijk, dan moet je hier nu écht iets aan doen. Een responsive website is geen pre meer, maar een pure noodzaak.
Websites die niet goed werken, stoten klanten af. Wil je voorkomen dat jouw potentiële klanten je website weg klikken zonder in actie te komen? Zorg er dan voor dat je website goed werkt. Loop je hele site een keertje goed door. Alle onderdelen die net niet lekker werken, verbeter je. Alle zinnen die niet lekker lopen, herschrijf je. En alle links die je naar een niet-bestaande pagina sturen, haal je weg. Kortom, alles wat beter kan, verbeter je voor een hoger conversiepercentage.
De gemiddelde websitebezoeker leest niet veel, simpelweg omdat het lezen op een beeldscherm niet zo prettig is. Dit betekent echter niet dat je slechte teksten op je website kunt zetten. Als je wil dat de bezoekers van je website in actie komen, heb je goede teksten nodig. Kun je zelf niet zo goed schrijven? Besteed dit dan uit. Goede teksten zijn namelijk een must voor een hoog conversiepercentage.
Je wil niet dat je website er precies hetzelfde uit ziet als de website van je concurrent, maar je hoeft niet helemaal uniek te zijn. Wil je dat jouw website goed werkt, voor een zo hoog mogelijk conversiepercentage? Dan raden wij je aan je site een standaard indeling te geven. Dit betekent dat je het menu van je site bovenaan iedere pagina zet of aan de linkerzijde van de pagina plaatst. De tekst zet je in het midden. En wil je advertenties plaatsen? Doe dit dan rechts, want hier heeft de bezoeker van je website er minder last van.
De bezoeker van jouw website is de standaard indeling gewend. Hij of zij kan dan ook veel beter uit je voeten op je website als deze de standaard indeling heeft. Het is leuk om creatief te zijn en je website een unieke uitstraling te geven, maar houd wel aan de standaard indeling vast. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat jouw website veel te ingewikkeld wordt. En is je site te ingewikkeld, dan haken je bezoekers af.
Veel websites hebben een ingewikkeld bestelproces, met vele verschillende velden die de klant moet invullen om een bestelling te plaatsen. Bepaalde gegevens heb je nodig om een bestelling te kunnen verwerken, maar tientallen invulvelden is wat overdreven. Wij raden je aan het bestelproces van je website zo eenvoudig mogelijk te houden. Vraag alleen de gegevens die je écht nodig hebt om de bestelling te kunnen verwerken. Vraag je te veel informatie, dan is de kans groot dat de klant afhaakt. Dit betekent dat jij een order misloopt, simpelweg omdat je bestelproces zo langdradig is.
De ene klant betaalt het liefst met iDEAL. De andere klant doet alles met zijn creditcard. Weer een ander betaalt zijn bestelling het liefst achteraf, bijvoorbeeld met AfterPay of Klarna. Iedere klant is anders. Om zo veel mogelijk klanten tegemoet te komen, bied je meerdere betaalmogelijkheden aan. Je hoeft niet tientallen betaalmogelijkheden aan te bieden, maar geef je klant in ieder geval wel een keuze. Bied drie of vier betaalmogelijkheden aan en de kans is groot dat vrijwel iedere internetgebruiker graag bij je shopt.
Het blijft spannend om iets online te kopen. In een fysieke winkel kun je precies zien wat je koopt en bij wie je dit doet. Online zie je niet wat je koopt en heb je bovendien niet veel informatie over de verkoper. In een fysieke winkel staat de verkoper tegenover je, in een online winkel is er geen contact.
Als je wil dat mensen een bestelling plaatsen op je website, is het belangrijk om zo veel mogelijk drempels weg te nemen. Dit doe je door een betrouwbare indruk achter te laten bij de websitebezoeker. Maak duidelijk wie je bent, vertel je verhaal en wees niet bang om contactinformatie te delen. Staan er geen contactgegevens op je website? Dan haken veel klanten al af. En wil je écht een betrouwbare indruk achterlaten? Zet dan enkele keurmerken op je website, zoals het keurmerk Thuiswinkel Waarborg. Dit soort bekende keurmerken trekken ook onzekere websitebezoekers over de streep om toch een bestelling te plaatsen.
Meer weten over Conversie optimalisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.