Extra inkomen genereren met daytrading op de Amerikaanse aandelenmarkt

Vroeger konden maar weinig mensen handelen op de beurs. Vooral traders die actief waren voor grote financiële instellingen, makelaars en grote beleggingsfondsen waren er te vinden. Maar sinds de komst van het internet, nu al een flinke tijd geleden, is het steeds eenvoudiger geworden om mee te doen op de aandelenmarkt. Dat kan mooi wat extra inkomen genereren. Uiteraard wel met de juiste voorbereiding.

Lees meer

Wat is daytraden?

Voordat we ingaan op het genereren van inkomen met daytrading op de Amerikaanse aandelenmarkt, is het goed nog even stil te staan bij het begrip ‘daytrading’. Dit houdt in dat aandelen of andere activa worden aangekocht en verkocht binnen één handelsdag. In het Nederlands noemen we het daarom ook wel ‘daghandel’. Het komt vooral voor op de valutamarkt (Forex) en op de beurs.

Om te beginnen met daytrading, moet de handelaar wel al wat geld achter de hand hebben. Daytrading werkt namelijk met hoge bedragen aan hefboomwerking en korte termijn handelsstrategieën. Zo profiteert men van kleine koersbewegingen. Het nieuws is een belangrijke raadgever voor daghandelaren. Denk bijvoorbeeld aan bekendmakingen van economische statistieken, bedrijfswinsten of aangekondigde verbeteringen aan een bedrijf.

Bij daytrading kunnen verschillende technieken worden ingezet, zoals scalping, range trading, new based trading en hoogfrequente handel (HFT). Wie deze begrippen kan dromen, kan veilig daytraden. Voor wie het als algebra klinkt, is een daytrading masterclass een goed idee.

Waarom de Amerikaanse aandelenmarkt?

De Amerikaanse aandelenmarkt heeft een enorm volume. Alleen al de Amerikaanse S&P 500 is goed voor 10 biljoen dollar aan aandelen. Het is de belangrijkste beurs ter wereld. Toegegeven: het is een spannende markt met aardige risico’s, maar ook een markt die veel geld op kan leveren.

In Amerika zitten de grote techbedrijven: de Facebooks, Zooms en Netflixes van deze wereld. Tijdens de coronapandemie hebben die bedrijven goede zakengedaan. Daar profiteren ook aandeelhouders van. De aandelenmarkt in Amerika is een interessante markt die nauwkeurig in de gaten moet worden gehouden. Het is alleen niet voor handelaren met een zwakke maag.

De risico’s van daytraden

Daytraden is nooit zonder risico’s. Het is en blijft beleggen en je kunt je inleg verliezen. Toch is het minder risicovol dan veel mensen denken. De kunst is om zich goed in te lezen en steeds bij te leren over de Amerikaanse aandelenmarkt. Zonder enige kennis van het daytraden is het zo goed als onmogelijk om extra inkomen te genereren. Het is geen ‘get-rich-quick’ manier: handelaren worden niet snel en slapend rijk.

Financieel adviseurs schrikken altijd een beetje van de risico’s van daghandel, omdat de beloning het risico niet zou rechtvaardigen. Toch zijn daghandelaren ervan overtuigd dat er winst kan worden gemaakt. Het succespercentage is niet zo hoog, omdat daghandel best complex is. ‘Bezint eer ge begint’ is dus het adagium. Maar dat betekent niet dat het niet te leren valt.

Leren daytraden

Bij daytraden is het belangrijk dat er voorbereiding wordt gedaan. Wie nog nooit heeft gehandeld op de aandelenmarkt, doet er goed aan eerst een masterclass te volgen. Online is dit relatief makkelijk te volgen en online leren daytraden is een toegankelijke manier om kennis te maken met de aandelenbeurs. In zo’n cursus leert de cursist meer over de stappen die moeten worden genomen om met succes te handelen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.