SEA inzetten als bedrijf: 5 praktische tips

De afkorting SEA staat voor Search Engine Advertising. Houd je je bezig met SEA, dan plaats je advertenties in de...

De afkorting SEA staat voor Search Engine Advertising. Houd je je bezig met SEA, dan plaats je advertenties in de zoekresultaten van Google. Deze komen boven de natuurlijke zoekresultaten te staan. Met SEA kun je veel leads genereren, maar dan heb je wel goede advertenties nodig. In dit artikel geven wij je vijf praktische tips om SEA zo effectief mogelijk in te zetten voor jouw bedrijf, met hoge kwaliteit advertenties.

Focus je op de belangrijkste zoekwoorden

In een SEA advertentie gebruik je altijd een of meerdere zoekwoorden. Weet je niet zo goed welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw doelgroep? Gebruik dan de keyword planner van Google Adwords. Heb je een relevant zoekwoord gevonden met de keyword planner? Geef dit zoekwoord dan een prominente plek in je advertentie, bijvoorbeeld in de titel.

Benadruk een of meerdere UPS’s

Een USP is een Unique Selling Point. Dit is een eigenschap die jouw bedrijf uniek maakt, oftewel een eigenschap die jou onderscheidt van je concurrenten. Wat is jouw Unique Selling Point? Denk hier eens goed over na en laat deze USP in je advertentie naar voren komen. Heb je meerdere USP’s? Dan mag je er meerdere benadrukken in je advertentie. Zo laat je nog beter zien wat jouw bedrijf anders maakt dan jouw concurrenten.

Schrijf een geweldige advertentietekst

Natuurlijk moet de tekst van jouw advertentie ook goed zijn. Sterker nog, Google plaatst jouw advertentie niet eens als het bedrijf vindt dat de tekst niet goed genoeg is. Lees de tekst van je advertentie meerdere keren door en je weet zeker dat hier geen fouten in staan. Ben je zelf niet zo goed met woorden? Laat je advertentietekst dan door iemand anders schrijven.

Eindig met een CTA

Je eindigt jouw advertentie altijd met een CTA, ofwel een Call To Action. Deze korte en krachtige zin moet de lezer overtuigen om in actie te komen, bijvoorbeeld door een product te bestellen of meer informatie op te vragen. Vraag jezelf af welke actie jij uit wil lokken bij je doelgroep. Benadruk deze actie in een aantrekkelijke, korte en krachtige CTA.

Test meerdere advertenties en kies de beste

Zeker als je totaal geen ervaring hebt met SEA, is de kans klein dat je direct de perfecte advertentie samenstelt. Daarom raden wij je aan meerdere advertenties te lanceren. Als deze advertenties een tijdje online hebben gestaan, achterhaal je welke advertentie het beste heeft gepresteerd. Deze advertentie laat je vervolgens online staan. De andere advertenties kun je optimaliseren of verwijderen.

Heb je hulp nodig met het adverteren in Google? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag zo veel mogelijk leads te genereren met hoogwaardige SEA ads.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.