Verken de Wereld van AI Prompts: Een Venster naar Creatieve Marketing
AI (Artificial Intelligence) is niet meer weg te denken uit de hedendaagse technologische landschap.
Doet jouw website er lang over om volledig in te laden? Dan is de kans groot dat jouw website regelmatig...
Doet jouw website er lang over om volledig in te laden? Dan is de kans groot dat jouw website regelmatig weg wordt geklikt door ongeduldige internetgebruikers. Ook is een lange laadtijd niet goed voor jouw positie in de zoekresultaten van Google. De zoekmachine neemt de laadtijd van jouw site namelijk mee bij het indexeren. Een lange laadtijd doet het niet goed en zorgt voor een lage positie in de voor jou relevante zoekresultaten.
Zonde! Wil je hier iets aan doen? Geef je website dan een snelheidsboost met onderstaande vijf tips.
Zet je caching aan, dan worden de bestanden van je website op de computer van de internetgebruiker opgeslagen als hij of zij jouw website voor het eerst bezoekt. Komt dezelfde internetgebruiker nog eens op je website, dan worden deze bestanden gemakkelijk en snel van zijn of haar computer gehaald. Hierdoor laadt jouw website een stuk sneller.
Caching staat niet standaard ingeschakeld. Wil je jouw website een snelheidsboost geven? Dan moet je caching zelf aanzetten.
Veel websites zijn gebouwd in open-source systemen als WordPress en Joomla. Deze systemen hebben honderden verschillende plugins, die jij kunt gebruiken om je website een uniek design of bepaalde functies te geven.
De plugins van WordPress, Joomla en andere systemen zijn erg handig, maar deze maken je website ook een stuk langzamer. Heb je plugins geïnstalleerd die je eigenlijk niet gebruikt? Dan maken deze jouw website onnodig langzaam. Je kunt de plugins die je niet gebruikt, dan ook beter verwijderen.
Heb je veel afbeeldingen op je website staan? Dan is de kans groot dat deze afbeeldingen jouw website langzaam maken. Zeker als je de afbeeldingen niet hebt verkleind, duurt het lang om deze in te laden. Om de laadtijd van je website in te korten, verklein je de afbeeldingen en zet je deze netjes terug op je website. De afbeeldingen zien er hetzelfde uit, maar je website laadt wel beduidend sneller.
Je kunt je website sneller maken door gebruik te maken van datacompressie. Door datacompressie in te schakelen, worden de bestanden van jouw website ingepakt. Vervolgens worden ze in pakketjes naar de bezoeker gestuurd. Omdat de bestanden in batches worden verstuurd, wordt er bandbreedte bespaard. Dit betekent dat de data van jouw website veel sneller wordt verzonden.
Ook als je alles volgens het boekje doet, kan jouw website ontzettend traag zijn. Heb je bovenstaande tips allemaal doorgevoerd en is jouw website nog steeds ontzettend langzaam? Dan is de kans groot dat dit door de hosting van je site komt. Investeer in extra snelle hosting en jouw website wordt direct een stuk sneller.
Heb je een of meerdere van bovenstaande tips doorgevoerd om jouw website sneller te maken? Blijf je website dan uitvoerig op snelheid testen. Controleer of je website inderdaad sneller is geworden na het doorvoeren van bovenstaande tips. Ben je nog niet helemaal tevreden? Check dan of je mogelijk nog harder aan je website kan trekken, bijvoorbeeld door de afbeeldingen nog wat kleiner te maken. Blijf je je website testen, dan weet je precies hoe effectief jouw aanpassingen zijn. Ook weet je wanneer je kunt stoppen met het optimaliseren van je site.