AvaRu

20+ handelaars die interesse tonen om voedselverspilling tegen te gaan.

Lees meer

Duurzaam ondernemen

Voedselverspilling vermijden

Nauw aan ons hart

Ondernemen met impact

1. Omschrijving case

AvaRu staat voor ‘Afval’ en ‘Reductie’. Het doel van AvaRu is om afvalt te reduceren en voedselverspilling tegen te gaan. Het goede doel wil dit bereiken door winkels en sociale ondernemingen met elkaar te verbinden. Zo wordt wereld toch weer net iets duurzamer.

AvaRu is een persoonlijk project van Stijn Belmans, oprichter van Revaio. Tijdens zijn stage kreeg hij op de duurzaamheidsafdeling van stad Geel ‘carte blanche’. Hij voerde een uitgebreide analyse uit op zoek naar een groen initiatief. Zo ontstond AvaRu.

Wat is AvaRu

2. Briefing case

De briefing was duidelijk: Ontwikkel een project waar inwoners van Geel aangezet worden tot een positieve actie. Het doel was om inwoners nauwer te laten samenwerken en een hogere tevredenheid van het Geelse stadsbestuur.

Vragenlijst AvaRu

3. Werkzaamheden

Eerst en vooral begon Stijn met een haalbaarheidsstudie. Hij bracht lokale handelaars (bakkers, supermarkten, slagers, …) in kaart samen met de sociale organisaties die voedsel willen ontvangen.

Daarna bekeek hij wat nodig is om beide doelgroepen te bereiken. In dit geval vooral een telefoonnummer en e-mailadres. Een website is een handig hulpmiddel om alle informatie en acties te bundelen om inwoners te sensibiliseren en aan te zetten tot actie.

Wat Stijn concreet al gedaan heeft? Van het contacteren van organisaties tot het bouwen van de website en het schrijven van de content. Benieuwd naar de studie en ontwikkeling van dit project? Stuur gerust een berichtje en we sturen de studie van 100 pagina’s lang naar je op.

AvaRu voedselverspilling verminderen

4. Behaalde KPI's

Voor dit non-profit project waren er geen harde KPI’s. Wel wilde Stijn meer dan 20 handelaars overtuigen om mee te doen met deze actie. Dat is zeker en vast gelukt.

Hij hoopt in de toekomst AvaRu te doen groeien tot een (inter)nationaal platform. Alleszins is hij enorm trots dat hij de wereld weer iets groener heeft gemaakt.

AvaRu project voedselverspilling

Jouw organisatie MVO-proof?

Contacteer ons zodat wij jouw organisatie helpen om duurzaam te ondernemen zonder extra kosten.

Offerte aanvragen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.