Glazoo

Gemiddelde Return On Ad Spend (ROAS) van 5,7!

Lees meer

Digital marketing Strategie

Ambitieuze start-up in brillenglazen

Opstart digitale strategie

Start marketingcampagnes

1. Omschrijving case

Glazoo, een ambitieuze start-up, staat klaar om de markt van brillenglazen te veroveren. Gesteund door onder meer Start it @KBC. Via de webshop wil Glazoo het probleem van brillendragers coveren: je moet geen volledige bril kopen als enkel de glazen aan vervanging toe zijn. Een duurzaam, innovatief én lokaal initiatief dus!

Glazoo logo

2. Briefing case

Glazoo kwam naar ons met één duidelijk doel: Hoe positioneren we ons merk in Google? Een duidelijke vraag waarbij onze focus lag op het bepalen van een digitale strategie. Zelf gaf Glazoo aan dat ze vooral het laag aantal bezoekers, lage rankings op Google en laag aantal conversies via de webshop serieus wilden opkrikken.

Posities SEO versterken

3. Werkzaamheden

We begonnen met een uitgebreide analyse van de huidige website, het merk, social media en de reputatie. Deze vergeleken we met concurrenten en markt om zo een benchmark te hebben. Zo kregen we een goed zicht hoe we Glazoo hoger laten ranken in Google.

Om onze analyse kracht bij te zetten, maakten we een strategisch plan op. Aangezien de klant graag snel resultaten zag, werkten we agile in verschillende fases. Zo startten we met een zoekwoordenonderzoek waarbij low-hanging fruit zoekwoorden (zoekwoorden met een lager zoekvolume, maar meer kans om relevant te ranken) primeerde.

Daarnaast startten we met on-page optimalisatie: Hoe zorgen we voor een beter User Experience (UX) en betere Search Engine Optimization (SEO) op de gehele website? Uiteraard volgde ook de off-page optimalisatie: Starten van kwalitatieve linkbuilding door enkel relevante, autoritaire websites toe te voegen aan het linkprofiel.

Nadat de eerste positieve resultaten zorgden voor hogere posities in Google, gingen we een stap verder in ons strategisch plan. We ontwikkelden een persona waarbij we vanuit data de ideale doelgroeppersoon samenstelden. Dankzij de persona kregen we een goed zicht op hoe we de doelgroep beter kunnen bereiken via SEO en betaalde campagnes.

Nadien gingen we aan de slag met betaald adverteren op zowel Facebook, Instagram als Google. Het resultaat? Dat ontdek je hieronder.

Persona samenstellen Revaio

4. Behaalde KPI's

Zowel via social media als Google boekten we resultaten. Meer dan 134.000 geïnteresseerden zagen onze advertenties. Met een funnel konden we via Facebook als Google bezoekers aanzetten om over te gaan tot aankoop. Dit leidde tot een gemiddelde Cost Per Action (CPA) of gemiddelde aankoopkost van €8,73.

Resultaten marketingcampagne Glazoo Google Ads

Nood aan een digitaal, strategisch en ijzersterk plan?

Neem contact op waarbij we vrijblijvend kijken naar jouw mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.