Behaal bedrijfsdoelstellingen met een strategie op maat

Laat jouw onderneming sterker groeien en laat de concurrentie ver achter.

Lees meer

Digitale strategie

Strategie in teamverband

Strategie op maat

Constant innoveren, excelleren, het zit in het bloed van elk winstgevend bedrijf. Maar in deze veranderende tijden op vlak van technologie, duurzaamheid en menselijkheid, is de concurrentie harder dan ooit en is het moeilijker voor vele bedrijven om meer marktaandeel te verwerven.

Hoe kan je dan als onderneming blijven groeien? Een duidelijke strategie en implementatie is de oplossing. Revaio heeft al vooral op dit vlak al verschillende jaren ervaring bij kleine en grote bedrijven waaronder Radius, SportMed en Wevecs. Benieuwd naar onze strategische keuze voor jouw (digitale) strategie?

Van analyse naar strategie tot (digitale) positionering

We gaan in verschillende stappen te werk om methodisch én in samenwerking met jou de beste strategie voor jouw bedrijf te vinden. Dit gaat als volgt:

? Stap 1: Samen gaan we in gesprek om de doelstellingen te bepalen en jouw bedrijf beter te leren kennen. Deze informatie helpt ons om een zo compleet mogelijk beeld van de gehele markt te krijgen.
? Stap 2: We analyseren jouw onderneming, concurrenten, de markt en trends om na te gaan op welke manier een positionering mogelijk is.
? Stap 3: We ontwikkelen een strategisch kader waarin jouw onderneming beter kan concurreren. Door middel van diverse strategieën zoals een brand archetype, Business Model Canvas en meer zorgen we voor een uitvoerbare strategie op alle niveaus.
? Stap 4: Samen met jouw team gaan we aan de slag om de huidige positionering om te zetten naar de nieuwe, leefbare strategie.

Dit vraagt werkpunten op korte, middellange en lange termijn om de vooropgestelde doelen te behalen.

Strategie laten ontwikkelen merkpositionering

Strategische oefeningen in teamverband ook mogelijk

Naast bovenstaand stappenplan, voerden we eerder al voor bijvoorbeeld een onderzoeksinstelling een reeks strategische oefeningen uit om te bepalen welke richting de onderneming uit kan gaan. Deze reeks oefeningen worden op maat afgestemd samen met jou om uiteindelijk in teamverband een uitgewerkte strategie te hebben die implementeerbaar is.

Het grote voordeel van dergelijke oefeningen is dat het zorgt voor meer betrokkenheid als team, een hogere drive om actie te ondernemen en het kan een vorm zijn van elkaar beter te leren kennen op de werkvloer.

Strategische oefening op maat

Tools die we gebruiken voor een complete strategie

Elk bedrijf is anders, maar toch gebruiken we bepaalde standaarden om ervoor te zorgen dat we objectief en methodisch te werk gaan. Het blijft uiteraard niet beperkt tot deze tools, maar het geeft je wel een beeld op welke manier we te werk gaan. Enkele voorbeelden:

⭐ Concurrentiematrix: een puntenkwadrant waarop we jouw onderneming aftoetsen ten opzichte van concurrenten met de voor- en nadelen per concurrent.
⭐ Business Model Canvas: Het in kaart brengen van de activiteiten, unieke waarde, partners, … van jouw onderneming.
⭐ Moderne Customer Journey: De klantreis die een bezoeker aflegt om uiteindelijk fan te worden van jouw merk. Het identificeren van deze reis met de bijhorende touchpoints brengt goed in kaart hoe we die reis kunnen optimaliseren.
⭐ Brand archetype: Het intern en extern transparanter communiceren door middel van een verpersoonlijking van de huidige organisatie en waar het naartoe gaat.

En nog zoveel meer dat we graag met jou afstemmen in een gesprek.

Tool strategie ontwikkelen bedrijven

Geschikt voor zowel kleine als grote ondernemingen of instellingen

We hebben al verschillende strategieën afgeleverd, van kleinere digitale strategieën tot grote strategieën in teamverband. Afhankelijk van de te verwezenlijken doelstellingen en de gewenste soort strategie, ontwikkelen we een plan op maat aan.

Strategie offerte opvragen

Onze strategen aan het woord

Stijn Belmans heeft als hoofd strateeg van Revaio BV alle voorgaande strategieën uitgevoerd. Verschillende klanten zijn al gepasseerd, allemaal met een 100% tevredenheidsscore. Van een kleine IT-specialist die eruit wil springen in Vlaanderen tot een grote fitness- en gezondheidsspeler in België tot zelfs een non-profit onderzoeksinstelling in insecten.

Pieter kwam recent bij het strategieteam en gaat met zijn frisse kijk strategieën mee uitwerken en implementeren. Met zijn expertise in de gezondheidssector en financiële sector, brengt hij extra ervaring met zich mee dat ons in staat stelt op verschillende vlakken mee te denken over een gepaste strategie.

Pieter Marien Revaio

Benieuwd welke strategie zorgt voor de verwezenlijking van jouw doelstellingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Vraag een offerte aan

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.